sven

Vanliga frågor

Här följer några av det vanligaste frågorna från våra besökare:

När har Havets Hus öppet?
Havets Hus har öppet från kl 10:00 alla dagar, hela året, förutom julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.  För aktuella tider, klicka här. 

När har Havets Hus restaurang öppet?
Restaurangen följer akvariets öppettider, se föregående fråga.

Hur lång tid tar ett besök på Havets Hus?
Vi rekommenderar att man avsätter minst en timma för sitt besök på Havets Hus. Under högsäsong bör man dessutom beakta att det kan vara långa köer vissa tider.

Vad kostar det för en familj att besöka Havets Hus?
Du hittar priser för alla åldrar och typer av besök genom att klicka här.

Hur betalar jag för mitt besök?
Havets Hus är en helt kontantfri verksamhet. Vi välkomnar betalning med de vanligaste bankkorten samt swish i entrékassa/butik och golfkassa.

Vad händer idag på Havets Hus?
Besök vårt kalendarium för att vara säker på att inte missa något!

Barnvagnar – kan man ta med dom?
Vi rekommenderar att du lämnar barnvagnen i bilen eller hemma om det är möjligt. På grund av utrymmes- och säkerhetsskäl kan vi inte ta hand om barnvagnar och övrig packning/bagage i butiken. Om du behöver din barnvagn med dig när du besöker oss finns ett begränsat utrymme utomhus under trappan till restaurangen men där finns ingen tillsyn så bäst är att lämna barnvagnen i bilen. Om du tar med dig barnvagnen in ska den tas med genom hela besöket och inte parkeras inomhus. Breda vagnar såsom tvillingvagnar kan tyvärr inte tas med in. 

Får jag ta med mig väskor in?

Det är tillåtet att ta med sig väskor men dessa får aldrig lämnas obevakade. Ni bär alltså alltid på det som ni har med er till oss. Bäst är att inte ha med mer än nödvändigt. Vi har inga skåp eller andra förvaringsmöjligheter, däremot finns krokar att hänga av sig ytterkläderna på. 

Jag är kraftig allergiker, vågar jag besöka Havets Hus?
Havets Hus tillåter inte pälsdjur, undantag för ledar-/servicehundar. Har du frågor kring vår matservering, kontakta gärna restaurang@havetshus.se eller klicka här för att komma till restaurangsidan.

Kan man besöka Havets Hus som funktionsnedsatt?
Havets Hus är tillgänglighetsanpassat så till vida att det finns ramper vid nivåskillnader i akvariet och hiss som rymmer rollator/rullstol för att kunna ta sig upp till restaurangen på våning 2.
Klicka här för att ta del av alla tillgänglighetsanpassningar på Havets Hus. 

I entrépriset ingår även digitala guidningar som underlättar vid synnedsättning, klicka här för att komma till sidan med de digitala guiderna.

Saknar du svar på dina frågor ovan? Maila oss gärna på havetshus@havetshus.se


Havets Hus i Lysekil